Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

KONS: Gregor Krpič in Miro Križman – Vlagomer

4.11.2019 17:00:00

Lokacija: Učilnica BeRi

 

Otroke, stare od devet do štirinajst let vabimo, da se nam pridružijo na delavnici v okviru projekta KONS.

Na delavnici se bomo posvetili rastlinam in njihovemu zalivanju. Slednje ni vedno zanesljivo, saj se še nismo naučili govoriti »po rastlinsko« in tako zares ne vemo, kdaj rastline potrebujejo vodo in kdaj je imajo preveč. V treh urah bodo udeleženci/ke sestavili/e napravo, ki bo sporočala, kdaj rastlina potrebuje vodo, kdaj ima vode preveč in kdaj točno dovolj.
Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na gasper.beg@lokalpatriot.si.

 

-> Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na povezavi: https://bit.ly/2mjCyTm.

Projekt KONS:: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«.