Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Mikroskopiranje

21.10.2019 17:00:00

Lokacija: Prireditveni atrij

 

Otroke, stare od devet do štirinajst let, vabimo, da se nam pridružijo na prvi delavnici v okviru projekta KONS.

Delavnica Mikroskopiranje je obvezna za vse mlade radovedneže in biohekerje, ki jih zanima vpogled v svet mikroorganizmov. Shekali bodo odrabljene spletne kamere in iz njih po načelih DIY (do-it-yourself oziroma naredi sam) in DITO (do-it-together oziroma naredimo skupaj) naredili mikroskope, ki jih bodo povezali z računalnikom. Tako bodo vstopili v popolnoma nov, prostim očem neviden svet. Vsak udeleženec bo izdelal mikroskop in ga dobil v trajno last. Delavnico bosta izvajali Sanja Hrvaćanin in Eva Pondrk.
Delavnica je koncipirana po vzoru delavnic Marca Dusseillerja / Hackteria. Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na gasper.beg@lokalpatriot.si.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na povezavi: https://bit.ly/2mjCyTm.

 

Projekt KONS: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.