Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Knjižnica Straža

 

Krajevna Knjižnica Straža, enota Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, se je v petek, 20. 6. 2014, preselila z začasne lokacije - »na štacjonu«, v nove prostore v Kulturnem centru v Straži. Kljub temu, da so začasno lokacijo uporabniki hitro sprejeli za svojo, je bila vseeno premajhna. Sredstva za celotno novo opremo Knjižnice Straža je zagotovila Občina Straža, načrt postavitve in izbiro opreme pa strokovna delavka Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.

Menimo, da so uporabniki dobili prijeten in zanimiv prostor za vsa starostna obdobja. Trenutno sta na voljo dva računalnika za uporabnike, v jeseni bomo namestili še dodatno IKT opremo, sofinancirano s strani Ministrstva za kulturo, in sicer: dva računalnika za uporabnike in tiskalnik z možnostjo fotokopiranja.

Nove prostore krajevne Knjižnice Straža sta s postavitvijo knjig na polico simbolično odprla župan Občine Straža Alojz Knafelj in direktor Knjižnice Mirana Jarca Borut Novak. Sodelavki v Knjižnici Straža želimo veliko zadovoljnih uporabnikov.

.

 

Organizirane so tudi redne dejavnosti:

URA PRAVLJIC in USTVARJALNA DELAVNICA (vsak četrti ponedeljek v mesecu), sodelovanje pri MAVRIČNI RIBICI (predšolski bralni znački), projekt RASTEM S KNJIGO, ogled TEMATSKE RAZSTAVE MESECA,  reševanje UGANKE MESECA  in vsakomesečna nagrada izžrebanima reševalcema, BRALCI SVETUJEMO ZA BRANJE, obisk vrtcev, šole in ostalih organiziranih skupin  po dogovoru.

 

Delovni čas

Poletni (24. junij - 27. avgust 2023)

 

19. 5. 2023 zaprto zaradi inventure.

 

Kontaktni podatki:

 

Pravljične ure in ustvarjalne delavnice v knjižnici Straža