Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Elektronski viri

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto smo vam omogočili dostop na daljavo do elektronskih virov, do katerih lahko dostopate tudi v času zaprtosti knjižnice.

Dostop na daljavo s pomočjo COBISS uporabniškega imena in gesla

Do določenih podatkovnih zbirk v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto lahko dostopate na daljavo s pomočjo svojega COBISS uporabniškega imena in gesla:

 

 

PressReader

Zbirka PressReader vam omogoča bralno izkušnjo dnevnega časopisja preko pametnih naprav z operacijskimi sistemi Android, iOS, Windows 8 ali BlackBerry 10.

(POZOR, PRENOS PUBLIKACIJ JE MOGOČ LE V OMREŽJU EDUROAM IN LIBROAM v Knjižnici Mirana Jarca)


Za namestitev in uporabo aplikacije si lahko pomagate z informacijami
na spletni strani Mestne Knjižnice Ljubljana.

 
Preko portala LibraryPressDisplay lahko zbirko uporabljate preko dostopa na daljavo.
Iz vaše zofe ali pa v mirnem okolju knjižnice lahko izbirate med več kot 3.000 naslovi dnevnega časopisja in revij, iz več kot 100 držav in v več kot 60 jezikih sveta.

Dostop do baze:

 

Slovar slovenskega knjižnega jezika

 

Druga, dopolnjena in deloma prenovljena izdaja Slovarja slovenskega knjižnega jezika prinaša slovarske enote prve izdaje, ki je v knjižni obliki izhajala med letoma 1970 in 1991 in ki je od leta 2000 tudi prosto dostopna na spletu.

Dopolnjena je z besedami, besednimi zvezami in pomeni, ki so se v slovenščini pojavili in uveljavili v zadnjih dveh desetletjih, in prenovljena v tistih delih, ki so nujno potrebovali aktualizacijo in posodobitve. Druga izdaja našega temeljnega informativno-normativnega razlagalnega slovarja v 97.669 sestavkih prikazuje 111.850 besed slovenskega knjižnega jezika v časovnem razponu od druge polovice 19. stoletja do leta 2013.

 

Dostop do baze:

 

 

 Tax-Fin-Lex

Na portalu Tax-Fin-Lex so na enem mestu zbrane informacije s pravnega, davčnega in računovodsko - finančnega področja.

Portal Tax-Fin-Lex ponuja najbolj kompletne in ažurne informacije glede slovenske in EU zakonodaje, sodne prakse slovenskih sodišč, nasvete in vzorce družinskega in podjetniškega pravnega priročnika, davčne in finančne nasvete in članke, dokumente DURS, več kot 1.000 davčno-finančnih obrazcev in še mnogo več.

Visoko dodano vrednost predstavljajo:


Revija Denar

V sklopu portala Tax-Fin-Lex vam je na voljo tudi dostop do strokovnih člankov revije Denar, ki se ponaša z 20 letno tradicijo izhajanja in strokovni javnosti vsak mesec prinaša aktualne teme z davčnega področja.

 

Dostop do baze:

 

 

EBSCO HOST

EBSCO host nudi dostop do velikega števila tekstovnih in bibliografskih zbirk podatkov: Academic Search Elite, Business Source Premier, MasterFILE Premier, Newspaper Source, MEDLINE. Vključuje celotne tekste skoraj 3000 mednarodnih časnikov ter abstrakte in indekse 5000 periodičnih publikacij. Pokriva področja humanistike, kulture, izobraževanja, medicine, splošne znanosti… Servis EBSCO host omogoča iskanje, pregledovanje, tiskanje in shranjevanje polnih besedil člankov.
Uporaba servisa je za obiskovalce knjižnice brezplačna

Dostop do baze:

 

 

Britannica Online

Dostop do baze:

 

 

DLIB

Digitalna knjižnica Slovenije – dlib.si je spletni portal za dostop do slovenskega digitaliziranega znanja in kulturnih zakladov. Ponuja prosto iskanje po virih in dostop do digitalnih vsebin: clankov, fotografij, zemljevidov, plakatov in zvocnih posnetkov.

Dostop do baze:

 

 

Kamra

KAMRA nudi dostop do informacij, dokumentov, slik in drugega gradiva, ki ga hranijo slovenske splošne knjižnice, muzeji in druge lokalne kulturne ustanove

Dostop do baze:

 

Europeana

Evropska knjižnica – TEL je skupen portal vseh evropskih nacionalnih knjižnic in vodi do evropskih knjižnicnih zakladov.

Nekaj preprostih klikov z miško in lahko boste kadarkoli in kjerkoli:

Dostop do baze: