Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Knjiga za vsakogar

V letu med 23. aprilom 2010 in 23. aprilom 2011 bo Ljubljana Svetovna prestolnica knjige. Ta častni naziv, ki ga podeljuje UNESCO, bo Ljubljana nosila kot deseto mesto, naslov prevzema od Bejruta in ga bo v letu 2011 izročila Buenos Airesu.

 

Z nacionalnim projektom Knjige za vsakogar - prodaje izbranih knjig po ugodnih cenah v knjižnicah in muzejih po Sloveniji, želimo spodbuditi in spodbujati zavedanje o pomenu branja za razvoj vsakega posameznika in družbe. Izbranih je 21 knjig, ki bodo izšle v nakladi 8.000 izvodov in bodo naprodaj po 3 evre. Knjige so različnih literarnih zvrsti, avtorji so tako domači ustvarjalci kot vrhunski tuji avtorji. Knjige bodo izhajale ob različnih terminih – večina spomladi, nekaj tudi jeseni. Knjige bodo naprodaj v knjigarnah, splošnih knjižnicah, muzejih in ostalih kulturnih ustanovah po vsej Sloveniji, s tem pa bomo zagotovili dostopnost teh knjig na celotnem območju Slovenije in tudi v zamejstvu. K projektu je pristopilo 77 knjigarn, 111 knjižnic in 27 muzejev ter ostalih kulturnih inštitucij, pričakujemo pa, da ta seznam še ni dokončen. Knjige se bodo na vseh mestih prodajale pod enakimi pogoji in na enak način, na posebnih za namen projekta izdelanih stojalih.

Projekt traja od 23. 4. 2010 do 23. 4. 2011. Prodaja knjig se prične v petek, 23. 4. 2010, na vseh prodajnih mestih, ki so ta dan odprta.

 

Seznam knjižnih naslovov 

 

Vsebina knjig