Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Rojstni dan Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto 1. marca praznuje rojstni dan. 1. marca 1946 je bila namreč pravno formalno ustanovljena Študijska knjižnica v Novem mestu kot ena od desetih pokrajinskih študijskih knjižnic v Sloveniji.

Za svoje člane in bodoče člane v torek, 1. marca 2022, pripravljamo:

Brezplačni vpis v knjižnico

Vabimo k brezplačnemu vpisu v vse enote knjižnice. Ugodnost velja za vse, ki se v knjižnico vpisujejo prvič, in tudi za tiste, ki že nekaj let niso prestopili praga knjižnice. Vpišete se lahko v Novem mestu, Dolenjskih Toplicah, Straži, Škocjanu, Šentjerneju ali na Dvoru. Brezplačen vpis pa je možen tudi preko spleta.

Brezplačna izbira knjige iz bukvarne

Vsi obiskovalci novomeške enote bodo lahko odnesli domov brezplačno knjigo po svojem okusu iz naše bukvarne.

Pogovorni večer z dr. Manco Košir ob 18. uri

Vabljeni na pogovorni večer z dr. Manco Košir, novinarko, publicistko, strastno bralko, ambasadorko branja, pisateljico ter izjemno osebo z neizmernim pogumom za življenje z odprtim srcem. Pogovor bo potekal v živo v prireditvenem atriju knjižnice, posnetek dogodka pa si bo mogoče naknadno ogledati tudi na YouTube kanalu Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.

Dr. Manca Košir je kot članica Bralnega društva Slovenije ter slovenskega in mednarodnega centra PEN že od nekdaj širila ljubezen do knjig. Je avtorica strokovnih, znanstvenih in esejističnih del, v zadnjem času pa se posveča pisanju poezije. Med epidemijo sta izšli njena dvojezična pesniška zbirka z naslovom Srčnice, razdeljena v štiri tematske sklope, ki se posvečajo ljubezni, navdihu, minljivosti in večnosti, ter pesniška zbirka za otroke z naslovom Skuštranke: srčnice male za otroke različno stare.

Pogovor z njo bo povezovala Carmen L. Oven.

Število obiskovalcev na dogodku je omejeno, zato vas vljudno prosimo, da se na dogodek prijavite.