Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Baza slovenskih filmov – digitalna izposoja slovenskih filmov

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je ena izmed prvih knjižnic, ki se je pridružila projektu digitalne izposoje slovenskih filmov. Člani knjižnice lahko izbirate med več kot 100 slovenskimi filmi, med njimi tudi filmskimi klasikami kot so Sreča na vrvici, To so gadi, Na svoji zemlji, Ne joči Peter in Cvetje v jeseni. Uporabniki storitve imate poleg filmov prost dostop tudi do stalne zbirke brezplačnih avdiovizualnih del.

Storitev lahko uporabljate tako, da si na spletnem portalu Baza slovenskih filmov (bsf.si) ustvarite brezplačen uporabniški račun in nanj povežete našo knjižnico, za kar potrebujete svojo člansko izkaznico in geslo, ki ga uporabljate za spletni servis Moja knjižnica.

 

 

 

 

Baza slovenskih filmov je najobsežnejša prosto dostopna baza podatkov, slikovnega, pisnega, zvočnega in video gradiva o slovenskih filmih in filmskih ustvarjalcih na spletu. Sistematično popisuje tako profesionalno kot tudi amatersko slovensko filmsko produkcijo in skrbi za digitalno distribucijo domačih avdiovizualnih del preko sistemov video na zahtevo in knjižnična izposoja.