Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Bivanje z lesom

V atriju knjižnice je na ogled razstava Bivanje z lesom, ki z gostovanji po vsej Sloveniji širi zavest o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa.

 

Razstava, ki so jo pripravili ustvarjalci platforme SloWOODLife, prispeva k prepoznavanju lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa, kot estetsko dovršenega pohištva oziroma opreme za delo in bivanje. Razstava po eni strani spodbuja pozitivni odnos do lesa in popularizira kulturo gradnje in rabe lesa, po drugi pa omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da predstavijo svoje reference širši javnosti.

 

Vseslovenski road-show dogodek predstavlja izbor kakovostnih lesenih produktov in objektov, postavljenih v različnih geografskih in ekonomskih okoljih; poleg arhitekturne in vsebinske zasnove stanovanjskih, javnih, poslovnih in turističnih objektov, namenja prostor in dialog dizajnerski leseni opremi prostorov, pohištvu in projektom v lesu.

 

Poleg razstavnih panojev si lahko ogledate tudi nekaj mojstrovin dijakov zaključnih letnikov novomeške lesarske šole.

 

Na odprtju so zbrane nagovorili Danilo Anton Ranc, generalni direktor Direktorata za lesarstvo, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, dr. Tomaž Kostanjevec, direktor Javne agencije SPIRIT, Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto in Liljana Vogrinec, direktorica podjetja SLOWOODLIFE, d. o. o. Dogodek so z glasbo obogatile učenke Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto.