Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Novo mesto na e-Slovenskem knjižnem sejmu

Novo mesto, Mesto v gosteh

 

Septembrskim dogodkom novomeške pomladi pred 100 leti je novembra sledila njihova delna ponovitev v Ljubljani. V tem duhu bo Novo mesto med 23. in 29. novembrom 2020 simbolno Mesto v gosteh na virtualnem Slovenskem knjižnem sejmu.

 

Vabimo vas, da si ogledate spletne vsebine, ki bodo simbolično proslavile 100. obletnico te kulturno-umetniške manifestacije.

 - 27. novembra bo ob 12. uri na sporedu posnetek soareje Nekaj dni v septembru,

 - 28. novembra prav tako ob 12. uri literarni večer ob 120. obletnici rojstva pesnika Mirana Jarca,

 - ostale dogodke kot je sprehod po razstavah Mladi, neznani, avantgardni in Let novomeške pomladi Dolenjskega muzeja Novo mesto, posnetka predstav Anton Podbevšek Teatra Človeka z bombami in Izumitelj na zemlji, in spot Razvojnega centra Novo mesto pa si boste lahko obiskali kadarkoli v tednu sejma s klikom na povezavo www.knjiznisejem.si.

 

Dobrodošli, da obiščete tudi vsebine knjigotržcev, ki se bodo predstavili na spletnem razstavišču letošnjega Slovenskega knjižnega sejma.
Naslednje leto se srečamo v Cankarjevem domu.

 

Podporniki projekta 100 let novomeške pomladi so Zavarovalnica Sava, zavarovalna družba, d.d., BTC d.d., Telekom Slovenije d.d., Krka, tovarna zdravil, d.d., skupina TPV, Renault in Petrol d.d.

 

Slovenski knjižni sejem