Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Rastemo z e-viri

Od ponedeljka, 21. novembra 2016, do petka, 25. novembra 2016, Računalniška učilnica

Novomeška knjižnica se ob letošnjem dnevu slovenskih splošnih knjižnic pridružuje vseslovenski akciji knjižnic, ki poteka pod sloganom Rastemo z e-viri. Njen namen je, da spodbudimo rabo e-virov na slovenskem nivoju.

Vsak dan v tednu bo tako namenjen predstavitvi izbranih e-virov, ki so vam brezplačno na voljo v naši knjižnici ali od doma preko oddaljenega dostopa.

Za več informacij so vam na voljo:

Petra Kovič, email: petra.kovic@nm.sik.si in
Brigita Lavrič, email: brigita.lavric@nm.sik.si


Ponedeljek, 21. november 2016, od 17.00 do 18.00

Predstavitev podatkovne baze Tax-Fin-Lex

Na portalu Tax-Fin-Lex so na enem mestu zbrane informacije s pravnega, davčnega in računovodsko-finančnega področja. Portal ponuja najbolj kompletne in ažurne informacije glede slovenske in EU zakonodaje, sodne prakse slovenskih sodišč, nasvete in vzorce družinskega in podjetniškega pravnega priročnika, davčne in finančne nasvete in članke, dokumente DURS, več kot 1.000 davčno-finančnih obrazcev in še mnogo več.

Sreda, 23. november 2016, od 17.00 do 18.00

Biblos, Dobreknjige.si in Moja knjižnica/MCOBISS

Spletni portal Biblos omogoča izposojo elektronskih knjig v slovenskem jeziku, na spletnem portalu Dobreknjige.si najdete nasvete za kvalitetno branje, s pomočjo Moje knjižnice/MCOBISS-a pa lahko od doma pregledujete, podaljšujete in rezervirate izposojeno gradivo v knjižnici.

Četrtek, 24. november 2016, od 17.00 do 18.00

EbscoHost, Britannica in PressReader

Podatkovna zbirka EbscoHost je namenjena predvsem študentom in raziskovalcem različnih strokovnih področij, prav tako Britannica, najstarejša splošna enciklopedija v angleškem jeziku in po mnenju nekaterih strokovnjakov tudi najboljša. PressReader pa omogoča dostop do več kot 3.000 naslovov dnevnega časopisja in revij iz več kot 100 držav in v več kot 60 jezikih sveta.

Petek, 25. november 2016, od 17.00 do 18.00

DLib, Kamra, Album Slovenije

DLib (Digitalna knjižnica Slovenije) je knjižnica na spletu, ki prinaša pisne kulturne zaklade Slovenije, redkosti, shranjene v slovenskih knjižnicah, hkrati pa omogoča dostop do aktualnih strokovnih člankov in drugih celotnih besedil. Kamra, spletni portal digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin, je spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah. Vsebine na Kamri so predstavljene kot zgodbe s spremnimi besedili ter pripadajočimi digitaliziranimi objekti in metapodatki. Preko Albuma Slovenije na portalu Kamra pa lahko na spletni portal tudi sami prispevate vsebine v skupno zakladnico spominov, saj je namenjen zbiranju digitalnih kopij fotografij, shranjenih v družinskih albumih, pa tudi pisem, dokumentov in ostalih predmetov, ki jih prebivalci Slovenije, zamejci in izseljenci skrbno hranimo na svojih podstrešjih.

Rastemo z e-viriZbudi se


Prosim navedite katere delavnice bi se udeležili.

 

Prijavnica

  • Prosimo navedite katere delavnice bi se udeležili:
    • Predstavitev podatkovne baze Tax-Fin-Lex
    • Biblos, Dobreknjige.si in Moja knjižnica/MCOBISS
    • EbscoHost, Britannica in PressReader
    • DLib, Kamra, Album Slovenije