Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Knjigotapljenje - slovenska knjižna srečevanja

predstavitev novomeške kulture na Dunaju

Knjigotapljenje

Projekt, ki poteka v sodelovanju Društva knjižničarjev Dolenjske, Slovenske iniciative Dunaj, dopolnilnega pouka slovenščine na Dunaju in Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto že tretje leto zapored in ki sta se mu letos pridružila še Slovenski inštitut na Dunaju ter Slovenski kulturno-informacijski center v Avstriji, tudi tokrat sklepamo s predstavitvijo novomeške kulture, kulturne dediščine in ustvarjalcev na Dunaju.

 

Namen projekta je prepoznavnost slovenske kulture in kulturnih ustanov v tujini, ohranjanje slovenskega jezika pri Slovencih, ki živijo zunaj naših meja, ter promocija novomeške ustvarjalnosti in kulturne dediščine v tujini.

 

Program predstavitve novomeške kulture na Dunaju:

TOREK, 23. OKTOBER 2018,
Slovenski inštitut na Dunaju, Hanuschgasse 3, 1010 Wien

18.00 – »Slavko Grum – od Novega mesta do Dunaja«;

Literarni večer, posvečen Slavku Grumu, s predstavitvijo njegove zapuščine, ki jo hrani Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, in interpretacijo odlomkov in pisem, v sodelovanju s Slovenskim inštitutom na Dunaju ter Slovensko iniciativo Dunaj.

 

SREDA, 24. OKTOBER 2018,
Center avstrijskih narodnih skupnosti, Teinfaltstraße 4, 1010 Wien

17.00 – kamišibaj gledališče za najmlajše, kjer bosta Tatjana in Breda v sliki in besedi oživili zgodbe Janeza Trdine in pesmi Otona Župančiča:

17.45 – delavnica izdelave kamišibaja po zgodbi »Velikani« iz zbirke Bajke in povesti o Gorjancih Janeza Trdine in nastop udeležencev s svojimi kamišibaji

 

Knjigotapljenje - sponzorji