Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Duhovna iskra v človeku

15.1.2019 18:00:00

Lokacija: Trdinova čitalnica

Duhovna iskra v človeku predstavlja duhovni temelj vsakega posameznika. Kvalitativno pripada nadnaravi, zato je človek z običajnimi čutili ne more zaznati, saj čutila in ostale sposobnosti v običajnem naravnem stanju zaradi svoje kvalitete lahko zaznavajo le stvari običajne narave. Posledično v znanstvenih in teoloških krogih fenomenu duhovne iskre v človeku ne pripisujejo nobenega pomena, saj za njih ne obstaja.

Ne glede na to pa je današnji človek deležen vse večjega vpliva impulzov duhovne iskre na svoje srce. Odzivi so zelo različni, tako pozitivni kot negativni. Glede na izkušnje in karmične okoliščine se človek lahko odzove osvobajajoče, torej se preda novim močem in zmožnostim ter jim je pripravljen intuitivno slediti. Če jih zavrne, to na eni strani povzroči veliko napetost v sistemu, hkrati pa se potencialne zmožnosti začasno umaknejo. Človek se v tem primeru še bolj zakoplje v materijo ter trdno zakoliči svoja ustaljena prepričanja in navade.

Zbir vtisov in impulzov dveh temeljno različnih narav prinaša človeku obilo izkušenj, hkrati pa v njegovem sistemu vedno znova povzroča določeno krizo. Njen glavni cilj je, da se v človeku prebudi novo izhodišče opazovanja, ki mu omogoči, da se prične spoznavati na objektiven način.

Na tematskem večeru bomo govorili o duhovni iskri, njenih močeh in potencialih ter poskušali prepoznati, kako se posledice njenega delovanja odražajo v vsakdanjem življenju.

Vstop je prost!

Organizator večera: http://www.lectorium.si/

FB: Mednarodna šola Zlatega rožnega križa – Vodnarjeva doba

 

« Na seznam dogodkov