Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Predstavitev knjige Nare Petroviča – Slovenija: Navodila za uporabo

4.4.2017 18:00:00

Lokacija: Trdinova čitalnica

 

Nara Petrovič na eni strani izstopa po preprostosti bivanja in osebni skromnosti, na drugi strani po širini razmišljanja in udeleženosti v globoke družbene premike. Zgodba o združevanju skrajnosti je ovekovečena v dokumentarnem filmu Nara = Človek. Je avtor šestih knjig, dobitnik nagrade za najboljši slovenski esej, prevajalec, mednarodno dejaven moderator skupinskih procesov in trener soudeleženega strateškega načrtovanja, član sveta evropske mreže ECOLISE, mentor državnim timom v globalni akciji Očistimo svet 2018. S predavanji redno gostuje doma in v tujini, z izobraževalnimi programi je razširil obzorja že tisočim.

Knjiga je zasnovana tako, da je tesno povezana s srečanji, delavnicami in predavanji, preko katerih bodo ideje iz knjige zaživele po Sloveniji. Na dinamičnih, interaktivnih, zabavnih in provokativnih dogodkih bo udeležence vabil k tehtnemu razmisleku, k pogovoru v parih in manjših skupinah o temah, ki zadevajo vse nas.

»V tej knjigi boste brali in razmišljali izključno in samo o sebi, kot (ne)aktivnem členu sodobne družbe.« (Boris Petkovič, režiser)

« Nazaj