Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Predstavitev novega knjižničnega bibliobusa s pestrim zabavno-kulturnim programom pred Hišo kulinarike na Glavnem trgu

2.9.2016

9.00 do 11.00: Ustvarjalne delavnice za otroke

Otroci bodo lahko ustvarjali, igrali družabne igre in izdelali svoj bibliobus.

11.00: Slavnostni prerez traku z ministrom za kulturo Antonom Peršakom in župani občin pogodbenih partneric (atrij Hiše kulinarike)

Septembra bo po dolenjskih in belokranjskih krajih pričel voziti novi knjižnični bibliobus, ki bo uporabnikom bistveno bolj dostopen in prijazen, omogočal pa bo izposojo kar 7.000 enot knjižničnega gradiva. Njegov nakup so omogočili Ministrstvo za kulturo in občine pogodbene partnerice Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.

12:30: Knjižne POPslastice (atrij Hiše kulinarike)

Knjižne POPslastice so projekt, s katerim želimo na zabaven, aktualen in kvaliteten način promovirati in širiti bralno kulturo, skozi knjigo širše kulturno povezovati in izobraževati, spodbujati in oblikovati vseživljenjske bralne navade, spodbujati kritično mišljenje ter zagotoviti višjo bralno sposobnost mladih. Tudi tokrat se bodo novomeški srednješolci lahko družili z zanimivim POP gostom Jožetom Robežnikom (TV voditelj, igralec in video producent)

Z gostom bomo spregovorili o gledališkem in televizijskem ustvarjanju, improvizaciji, uspešni realizaciji umetniškega projekta ter produkciji kakovostnih video vsebin.

16.00 – 18.00: ustvarjalne delavnice za otroke

Otroci bodo lahko ustvarjali, igrali družabne igre in izdelali svoj bibliobus. Seveda pa si bodo lahko novo knjižnično pridobitev tudi ogledali in si po želji izposodili knjige.

18.00 – 19.00: Rudijev ples s Plesnim studiem Novo mesto

Otroci, pridite in zaplešite skupaj s knjižničnim škratom Rudijem, ki vas bo naučil simpatični Rudijev ples.

19.00: Koncert Janeza Dovča in Boštjana Gombača

Vabljeni na koncert harmonikarja Janeza Dovča in mojstra pihal Boštjana Gombača, ki ju poznamo iz različnih glasbenih zasedb, najbolj pa kot nekdanja člana ene najuglednejših slovenskih skupin – Terrafolk. Preigravata znane in manj znane ljudske in avtorske skladbe, ki jih začinita še z igranjem na zanimiva, nevsakdanja glasbila.

 

Pokrovitelji:

Adria mobil - Življenje v gibanju

AS Domžale d.o.o

Renault TrucksURSA Slovenija

 

Dogodke v sklopu projekta Poletje v Parku Rastoče knjige sofinancira Mestna občina Novo mesto.


« Nazaj