Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

2. Trdinov literarni pohod na Gorjance

4.6.2016 08:00:00

V soboto, 4. junija 2016, bomo ponovno peš osvojili Trdinov vrh.

Tokrat se bomo proti vrhu Gorjancev odpravili ob 8. uri z Jugorja nad Metliko, saj smo k organizaciji in izvedbi pohoda poleg dolenjskih in belokranjskih občin in planinskih društev povabili tudi Gradsko knjižnico »Ivan Goran Kovačić« iz  Karlovca ter tamkajšnja društva.

Tudi tokrat si bomo krajšali čas s pripovedovanjem oz. poslušanjem Trdinovih bajk  in povesti ter odlomkov iz njegovih preostalih del.
Na Trdinovem vrhu bomo zapeli skupaj z vokalno skupino Gorjanski spev.

Organiziran bo avtobusni prevoz do Jugorja in nazaj v Novo mesto (odhod avtobusa bo ob 7.00 s parkirišča pri Tušu nasproti novomeške avtobusne postaje), poskrbljeno bo tudi za topli obrok ob zaključku pohoda, prigrizek in vmesno okrepčilno pijačo.
Vsak udeleženec pohoda prejme še zloženko z opisom poti ter spominsko kapo. Vse, kar potrebujete, je torej obilo dobre volje, pohodna oprema in zaščita proti morebitnemu dežju. Čaka nas 5 do 6 ur hoje, tako da so pohodni čevlji obvezni, priporočljive pa so tudi pohodne palice. S sabo je poleg prigrizka potrebno imeti še  veljavni osebni dokument, saj se bomo ves čas gibali v bližini državne meje.

Zaželeni so prostovoljni prispevki v višini 5 EUR, ki jih bomo zbirali na avtobusu oz. izhodiščni točki pohoda.

Trdinov pohod - organizatorji - pokrovitelji

 

Prijave na pohod so zaključene.

Za informacije o pohodu se lahko obrnete na:

 - e-naslov bojana.medle@nm.sik.si ali  tel. št. 07/393 46 83 (Nataša Franko)

 

 

  

Zgibanka z opisom poti

 

« Nazaj