Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

KRIMI TEDEN

Zadnji teden v oktobru namenjamo kriminalkam. Na posameznih oddelkih v naši knjižnici izpostavljamo kakovostne detektivske in kriminalne knjige, pripravili smo seznam kriminalno dobrih »krimičev«, dostopnih na filmskem portalu Kanopy, v časopisni čitalnici pa si lahko ogledate razstavo, čisto pravo prizorišče zločina, ki smo ga postavili v sodelovanju s Policijsko upravo Novo mesto.

»Krimi teden« bo dosegel vrhunec v četrtek, ko nas čaka prav poseben pogovorni večer z igralko Niko Rozman, forenzičarko Kristino Barbo in kriminalistom Andrejem Liscem, ko bomo skupaj ugotavljali kaj imajo skupnega kriminalke, kriminalistične TV serije ter poklic forenzičnega tehnika in kriminalista.

Vljudno vabljeni. Spremljajte nas tudi na družabnih omrežjih Facebook in Instagram.

 

Predstavitev

Poklic forenzika in kriminalista

V sodelovanju s Policijsko upravo Novo mesto pripravljamo dogodek, na katerem bosta forenzičarka Kristina Barbo in kriminalist Andrej Lisec predstavila svoj poklic. S sabo bosta imela forenzične in druge pripomočke, ki jih uporabljata pri svojem delu.

Sreda, 26. oktober 2022, ob 13.15, Študijski oddelek

 

Pogovorni večer

Kaj imajo skupnega kriminalke, kriminalistične TV serije ter poklic forenzičnega tehnika in kriminalista?

V sklopu »Krimi tedna« vas vabimo na pogovorni dogodek, na katerem bodo igralka Nika Rozman, forenzičarka Kristina Barbo in kriminalist Andrej Lisec predstavili svoj poklic in spregovorili o načinu dela, povezavah in nasprotjih, ki jih spremljamo v priljubljenih detektivskih knjigah in na televiziji.

Četrtek, 27. oktober 2022, ob 18. uri, Prireditveni atrij


 

 

« Nazaj