Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Kozmični anarhizem – refleksija iz šolskih klopi

Vabljeni na zaprtje razstave Kozmični anarhizem, ki so jo pripravili študentje fotografije in grafičnega oblikovanja 2. letnika Oddelka za oblikovanje vizualnih komunikacij Akademije za likovno umetnost in oblikovanje na Univerzi v Ljubljani Alen Berlot, Oskar Kandare, Rok Ifko Krajnc, Eva Nicoletti, Matej Pavšek, Zala Perčič, Nena Petkovska, Lana Požlep, Juš Pustoslemšek, Luka Vesel, Aja Vogrinčič in Lučka Žnidaršič pod mentorstvom doc. Emine Djukić, Andreja Lamuta in izr. prof. Petra Koštruna.

Tematski okvir znanstvene konference Kozmični anarhizem se je ponudil kot izvrstno izhodišče za eksperimentalno nalogo študentov, ki v svojem delu skozi različne vizualne načine reflektirajo teme kozmičnega, avantgardnega, političnega, družbenega, vojnega, utopičnega, idealnega in tehnološkega. Pri tem so se spoprijeli tako s premislekom preteklih družbeno-umetniških paradigm kot tudi s sodobnimi označevalci in problematiko našega časa.


Vabljeni v sredo, 2. junija 2021, ob 19. uri v Park Rastoče knjige, da prisluhnete ustvarjalcem razstave ter zvokom bobnarja in elektrofonika Jake Bergerja.

 

Pred obiskom dogodka svetujemo, da preverite veljavne ukrepe za preprečevanje epidemije Covid 19 na področju izvajanja kulturnih prireditev.

« Nazaj