Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

»Djemberaja«

Skupinsko bobnanje je privlačno in zabavno, ker vsak posameznik sodeluje v ustvarjalnem procesu ritmične zgodbe. Med tem, ko se povezujemo in gradimo enkratno glasbeno izkušnjo, odkrivamo našo kreativnost, razvijamo občutek za posluh in krepimo motorične sposobnosti.

Fokus delavnice bo na zaznavanju ritmičnega pulza v telesu. Uporabili bomo lastne inštrumente – body percussion, se posvetili improvizaciji, povezovanju in razvijanju ritma, igram in neverbalni komunikaciji ter skupinski dinamiki. Spoznavali bomo različne zvoke na tolkalih in skupaj ustvarili poliritmično kompozicijo!

Delavnico vodi Andrej Zobarič.

 

O izvajalcu

Andreja glasba in ritem privlačita odkar pomni. Tako ni naključje, da od takrat, ko se je prvič srečal s kraljem afriških bobnov, ni nikoli zares nehal udarjati po koži. Djembe namreč daje širok spekter zvokov, mavrično obarvano ritmiko in možnost neomejenega izražanja.

Obiskoval je različne delavnice domačih in tujih tolkalskih mojstrov, sam pa jih je že izvajal v vrtcih in šolah, turističnih centrih, mladinskih in socialnih ustanovah ter na kulturnih prireditvah.

Delavnica se bo pričela v oktobru.

Informacije in prijave: andrejzobaric@gmail.com ali 040/893 913 (Andrej).

« Nazaj